Czy wiecie, że kuchnia może zmienić się w prawdziwe laboratorium, a gotowanie może stać się fascynującą naukową przygodą?
Jeżeli lubicie eksperymentować zapraszamy na warsztaty chemiczne w Biocultura Lab. Podczas zajęć poznamy glony, zarówno te od wieków wykorzystywane w japońskiej kuchni jak i maleńkie jednokomórkowe stwory, które można dostrzec jedynie pod mikroskopem. Wykorzystując ciekawe właściwości polimerów, obecnych w glonach morskich, przyrządzimy „jajko sadzone” na zimno, wyczarujemy wykwintny kolorowy kawior, a na deser zrobimy chemiczną galaretkę zmieniającą kolor.
Warsztaty poprowadzi dr Iwona Karkusiewicz.
Wiek: 8 -10 lat
Zapisy: biuro@biocultura.pl lub tel. 600 373 051
Koszt: 35 zł
Miejsce: Biocultura
ul. Sokołowska 9 lok.U31
Termin: 22.09.2018 (sobota) godz.11:00