Coś smacznego, do zjedzenia na szybko w każdym miejscu i o każdej porze dnia? Odpowiedź jest jedna, a nawet sześć, bo w tylu wersjach smakowych dostępne są odmienione Kabanoski od Hanryka Kani.
Kabanoski to świetna przekąska między głównymi posiłkami, zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Małe opakowania zmieszczą się wszędzie i są doskonałym sposobem na zaspokojenie nagłego ataku głodu. Wśród sześciu propozycji znajdą coś dla siebie zarówno fani klasyki (kabanosy z wołowiną, drobiem, bekonowe, classic), jak i zwolennicy dodatków (kabanosy paprykowe i orzechowe). Cała linia została wyprodukowana ze starannie wyselekcjonowanego mięsa, dzięki temu Kabanoski są smaczne i zdrowe. Nie zawierają również glutaminianu sodu.
Do tej pory produkt znany był pod nazwą Polskie Snaki, od połowy lipca dostępny będzie jako Kabanoski. Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A., jeden z największych producentów wyrobów wędliniarskich w Polsce, postanowił odświeżyć wizerunek kabanosów, dostosowując ich wygląd do najnowszych trendów i upodobań klientów. Oprócz nazwy, zmieniona została szata graficzna opakowań oraz pojawiły się nowe warianty smakowe. Na froncie opakowania umieszczono oznaczniki GDA oraz informację o braku glutaminianu sodu w produkcie. Na białym tle etykiety, bardziej czytelne stały się również wyróżniki i piktogramy smakowe.
Cała linia została przygotowana zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dzięki zastosowaniu wysoko-barierowej technologii opakowania, kabanosy zachowują świeżość bez konieczności przechowywania ich w warunkach chłodniczych.
Kabanoski dostępne są w największych sieciach super i hipermarketów oraz dyskontach. W ramach nowej linii pojawiły się następujące warianty:
– classic
– o smaku bekonu
– paprykowe
– orzechowe
– z kurczakiem
– z wołowiną
Kabanoski, masa netto 45 g. Cena od 2,69 do 3,99 zł.