Biocultura Lab zaprasza najmłodszych na warsztaty przyrodnicze z jajem w roli głównej. Podczas zajęć poznamy budowę ptasiego jaja. Zbadamy skład chemiczny skorupki i dowiemy się co zrobić, aby zmienić jajo w skaczącą, sprężystą piłeczkę. Przy okazji poznamy wpływ kwasów na szkliwo zębów, dowiemy się czym jest osmoza i jak działają błony półprzepuszczalne. Przyrządzimy, na zimno, polimerową jajecznicę i poznamy sposoby barwienia skorupki za pomocą naturalnych substancji roślinnych.
Zajęcia poprowadzi dr Iwona Karkusiewicz.
Wiek uczestników: 7- 10 lat
Miejsce: Biocultura
ul. Sokołowska 9 lok. U31
Termin: 07.04.2019 godz. 11:00
Bilety w cenie 30 zł do nabycia na: biocultura.pl/sklep/
Informacje: biuro@biocultura.pl lub tel. 600 373 051