DESER Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM
składniki:
Brzoskwinie- 1 puszka
Galaretka cytrynowa- 2 szt.
Ananas pokrojony w kostkę- ½ puszki
Ciasteczka kruche- 150g (?)
Gorzka czekolada- 6 kostek
Śmietana 30%- 400 ml
Cukier waniliowy- 1 szt
Wykonanie:
2 galaretki rozpuścić w 1 ½ szklanki gorącej wody- lekko przestudzić.
Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, zmiksować – obr. 7, czas 20s, wyłożyć
(przygotowane w Speedcook’u)
Do naczynia miksującego włożyć brzoskwinie wraz z syropem zmiksować- obr. 9, czas 5s. Dodać lekko schłodzoną galaretkę i miksować kilka sekund, wyłożyć. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić, żeby stężało i miało konsystencję gęstej śmietany.
Do czystego naczynia wlać śmietanę, dodać cukier waniliowy, miksować- obroty 3
Bierzemy kilka pucharków na spód dajemy:
kawałki ananasa
warstwa musu
ubitą śmietanę
na wierzch rozkruszone ciasteczka oraz schłodzoną czekoladę
na to mus i śmietana ,ciasteczka
udekorować listkami mięty lub melisy
Wszystko wstawić do lodówki i schłodzić
DESER Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM
składniki:
Brzoskwinie- 1 puszka
Galaretka cytrynowa- 2 szt.
Ananas pokrojony w kostkę- ½ puszki
Ciasteczka kruche- 150g (?)
Gorzka czekolada- 6 kostek
Śmietana 30%- 400 ml
Cukier waniliowy- 1 szt
Wykonanie:
2 galaretki rozpuścić w 1 ½ szklanki gorącej wody- lekko przestudzić.
Do naczynia miksującego włożyć czekoladę, zmiksować – obr. 7, czas 20s, wyłożyć
(przygotowane w Speedcook’u)
Do naczynia miksującego włożyć brzoskwinie wraz z syropem zmiksować- obr. 9, czas 5s. Dodać lekko schłodzoną galaretkę i miksować kilka sekund, wyłożyć. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić, żeby stężało i miało konsystencję gęstej śmietany.
Do czystego naczynia wlać śmietanę, dodać cukier waniliowy, miksować- obroty 3
Bierzemy kilka pucharków na spód dajemy:
kawałki ananasa
warstwa musu
ubitą śmietanę
na wierzch rozkruszone ciasteczka oraz schłodzoną czekoladę
na to mus i śmietana ,ciasteczka
udekorować listkami mięty lub melisy
Wszystko wstawić do lodówki i schłodzić