Kuchnia to fantastyczne środowisko do nauki. Można uczyć się liczyć, ważyć, mierzyć czas, czytać, a ugniatanie, lepienie i wycinanie świetnie sprawność małych paluszków.
 Poprzez gotowanie odkrywamy prawa chemii i fizyki takie jak parowanie, rośnięcie, zmiany stanów skupienia np. wody w parę wodną czy działanie temperatur.Poznajemy zasady savoir vivre, zaznajamiamy się z zasadami bezpieczeństwa oraz higieny w kuchni. Dzięki egzotycznym potrawom możemy zaznajomić się z  historią ich pochodzenia oraz kulturą i zwyczajami panującymi w różnych zakątkach świata. Gotowanie to również drażnienie naszych zmysłów – zapachami, dźwiękami, kolorami, fakturami i smakami. A przede wszystkim – wspaniała zabawa!
 
 „ZADANIA MAŁYCH KUCHARZY” czyli program 1 marca
 
 „Kasza- dobra nasza!”
 
 Serdecznie zapraszamy na sobotnie dietetyczne warsztaty kulinarne podczas których będziemy poznawać i przywracać do łask kasze, które są zapomnianym bogactwem polskiej kuchni. Podczas warsztatów pod okiem dietetyka dzieci przygotują pyszny deser z kaszy jaglanej, a także zdrowe, pełne warzyw „kaszotta” z kaszy jęczmiennej  i gryczanej. 
 
 Przez cały czas trwania warsztatów dzieci będą miały swobodny dostęp do napojów.
 …to będą bardzo smaczne warsztaty!
 
 Konieczna rezerwacja mailowa miejsca: zdrowie@zwalcznude.pl
 Więcej na: zwalcznude.pl
 
 Wszystkie produkty dostarcza nam pobliski BioBazar.
 MediPark Centrum Diagnostyki i Terapii Dzieci wierząc, że to co jemy i jak żyjemy wpływa na Nasze Zdrowie i Rozwój wspiera kulinarne warsztaty dla dzieci.
 8 marca zapraszamy na kolejne warsztaty pod tytułem: „Ryba wpływa na wszystko”
 
 „GOTUJ SIĘ DO ZMIAN!
 Czyli zdrowie na widelcu”
autor zdjęć: Fot. 
adres: Twarda 64
miejsce: Kafejka Mama Tata i Ty
miejscowść: Warszawa
dzielnica: Wola
wstęp wolny: tak
bilet: 25 zł zł
data od: 2014-03-01
godziny od: 10:30 zł
 
		






























