W wilanowskiej kuchni gotujemy sezonowo – tak jak robiono to w czasach króla Jana III. Wiosna to sezon na świeże warzywa i owoce. W maju na naszym stole królują szparagi, młoda kapusta i – uwielbiany przez dzieci – rabarbar. Zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne, podczas których zasmakujemy wiosennej kuchni staropolskiej!
________________________________________
Podczas warsztatów poznamy nowe smaki, łącząc w nietypowy sposób znane produkty. Poza wspólnym gotowaniem dzieci będą miały okazję stworzyć własne sezonowniki – kalendarze, w których zapiszą, kiedy jest sezon na poszczególne warzywa i owoce.
________________________________________
ODBIORCY: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 8 lat
BILETY: 20 zł od każdego uczestnika
BILETY można kupić:
• przez internet: www.bilety.wilanow-palac.pl
• stacjonarnie w kasie muzeum
LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!
autor zdjęć: Fot. materiały prasowe
adres: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23
miejsce: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
miejscowść: Warszawa
dzielnica: Wilanów
wstęp wolny: nie
bilet: 20 zł od każdego uczestnika zł
data od: 2017-05-06
godziny od: 11:00 zł