Chemia w skorupce
Biocultura Lab zaprasza młodych miłośników nauki na jajeczne eksperymenty. Podczas warsztatów poznamy budowę ptasiego jaja, dowiemy się jak zmienić je w skaczącą, gumową piłeczkę, poznamy zjawisko osmozy. Przeprowadzimy kilka ciekawych eksperymentów chemicznych, w tym reakcje barwne zmieniające kolor żółtka i białka. Na zakończenie „usmażymy” polimerową jajecznicę z glonów i nauczymy się barwić skorupkę jaja za pomocą naturalnych substancji roślinnych. Zajęcia poprowadzi dr Iwona Karkusiewicz.
Wiek uczestników: 7 -10 lat.
Miejsce: Biocultura
ul. Sokołowska 9 lok. U31
Termin: 24.03
Grupa 1 godz. 11:00
Grupa 2 godz. 12:30
Bilety w cenie 35 zł do nabycia na http://biocultura.pl/sklep/
Przy zakupie biletu prosimy o zwracanie uwagi na wybór grupy.
Zakupione bilety nie podlegają zwrotowi.
Informacje : biuro@biocultura.pl lub tel. 600 373 051
adres: ul. Sokołowska 9 lok. U31, Warszawa
miejsce: Biocultura
miejscowść: Warszawa
dzielnica: Wola
wstęp wolny: nie
bilet: płatny zł
data od: 2018-03-24
data do: 2018-03-24