Niezwykły sposób na przygotowanie pęczaku. Czas przygotowania potrawy to 30 minut. Z podanych składników otrzymamy 4 porcje.
0,5 szklanki kaszy pęczak
0,5 szklanki groszku
0,5 szklanki kukurydzy
pomidor (sparzony i obrany ze skórki)
szklanka bobu
łyżka natki pietruszki
3–4 patisony (w zależności od rozmiaru)
cebula
oliwa z oliwek
Pęczak wrzucić do wrzątku i ugotować do miękkości – ok. 20 minut.
Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pokrojony pomidor i patisony.
W osobnym garnku ugotować bób.
Gdy warzywa z patelni będą miękkie, dodać kaszę i gotowy bób.
Wszystko razem wymieszać, posypać natką pietruszki. Doprawić według uznania.
SMACZNEGO!
Autorka: Magdalena Sikoń, wegemaluch.pl