Czy chciałbyś zaskoczyć rodzinę nową potrawą? Poznać nowe zastosowania dobrze znanych składników? Dowiedzieć się, jak je połączyć, by uzyskać zaskakujący smak? A może nie masz doświadczenia kulinarnego, a chcesz się nauczyć prostego i smacznego gotowania? W najnowszej kulinarnej propozycji wydawnictwa Reader’s Digest Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było każdy amator gotowania znajdzie coś dla siebie.
Pierożki won ton w sosie słodko-kwaśnym, roladki z szynką szwarcwaldzką, ognista sałatka z kurczaka ze szpinakiem, meksykańska zupa z krewetek, bawarskie kanapki z klopsikami, burgery z indykiem po grecku, halibut w cieście filo, wegetariańskie linguine, tort migdałowy z polewą karmelową… W książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było znajdziesz wiele smacznych i łatwych do przygotowania przystawek, dań głównych, różne rodzaje kanapek i pieczywa, a także ponad 160 przepisów na desery.
Wszystkie propozycje potraw zaprezentowane w książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było łączy ciekawa kombinacja smaków i piękny wygląd. Autorzy publikacji często łączą składniki w sposób zaskakujący, pokazując tym samym, że tradycyjne dania można podać na stół w zupełnie nowej, odświeżonej wersji.
Każdy przepis zilustrowany został kolorowym zdjęciem gotowej potrawy. Wybór konkretnej receptury ułatwiają informacje dotyczące czasu przygotowania i gotowania. W książce wyróżniono przepisy na „dania lekkie”, zawierające składniki o niskiej zawartości tłuszczu, cholesterolu, węglowodanów i sodu, „szybkie przepisy” na potrawy, których czas przyrządzenia nie przekracza 30 minut oraz „przepisy dla 2 osób” – receptury zmienione w taki sposób, żeby otrzymać z nich nie więcej niż dwie porcje.
Książka Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było ma formę segregatora. Plastikowe, przezroczyste przekładki osłaniają strony publikacji, dzięki czemu nie pobrudzimy ich podczas przygotowywania posiłków. Indeks alfabetyczny oraz indeks rzeczowy ułatwią wyszukiwanie receptur.
Najnowsza propozycja wydawnictwa Reader’s Digest to 654 przepisy, które zostały pogrupowane w 17 tematycznych rozdziałów obejmujących wszystko to, co możemy zechcieć zjeść – od przystawek po desery. Dzięki książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było spojrzymy na gotowanie z zupełnie innej perspektywy. Dowiemy się, jak zaskakujące dania można wyczarować z dobrze znanych składników. Przekonamy się, że gotowanie może być prawdziwą przyjemnością.
Do kupienia:
w sprzedaży wysyłkowej
pod numerem telefonu: (022) 519 77 77
w księgarni firmowej: ul. Taśmowa 7, 02-677 Warszawa
za pośrednictwem strony internetowej wydawnictwa Reader’s Digest: www.digest.com.pl
tytuł: Co ugotować?
podtytuł: Przepisy jakich jeszcze nie było
autorzy: praca zbiorowa
tytuł oryginału: A Taste of Home Winning Recipes
liczba stron: 516
miejsce wydania: Warszawa
rok: 2012
oprawa: twarda
wymiary: 24 x 25,5 cm
wydawca: Readers Digest Przegląd Sp. z o.o.
ISBN: 978-83-7684-108-3
PREMIERA: 12 listopada 2012 r.
CENA: 129, 96 PLN
Czy chciałbyś zaskoczyć rodzinę nową potrawą? Poznać nowe zastosowania dobrze znanych składników? Dowiedzieć się, jak je połączyć, by uzyskać zaskakujący smak? A może nie masz doświadczenia kulinarnego, a chcesz się nauczyć prostego i smacznego gotowania? W najnowszej kulinarnej propozycji wydawnictwa Reader’s Digest Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było każdy amator gotowania znajdzie coś dla siebie.
Pierożki won ton w sosie słodko-kwaśnym, roladki z szynką szwarcwaldzką, ognista sałatka z kurczaka ze szpinakiem, meksykańska zupa z krewetek, bawarskie kanapki z klopsikami, burgery z indykiem po grecku, halibut w cieście filo, wegetariańskie linguine, tort migdałowy z polewą karmelową… W książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było znajdziesz wiele smacznych i łatwych do przygotowania przystawek, dań głównych, różne rodzaje kanapek i pieczywa, a także ponad 160 przepisów na desery.
Wszystkie propozycje potraw zaprezentowane w książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było łączy ciekawa kombinacja smaków i piękny wygląd. Autorzy publikacji często łączą składniki w sposób zaskakujący, pokazując tym samym, że tradycyjne dania można podać na stół w zupełnie nowej, odświeżonej wersji.
Każdy przepis zilustrowany został kolorowym zdjęciem gotowej potrawy. Wybór konkretnej receptury ułatwiają informacje dotyczące czasu przygotowania i gotowania. W książce wyróżniono przepisy na „dania lekkie”, zawierające składniki o niskiej zawartości tłuszczu, cholesterolu, węglowodanów i sodu, „szybkie przepisy” na potrawy, których czas przyrządzenia nie przekracza 30 minut oraz „przepisy dla 2 osób” – receptury zmienione w taki sposób, żeby otrzymać z nich nie więcej niż dwie porcje.
Książka Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było ma formę segregatora. Plastikowe, przezroczyste przekładki osłaniają strony publikacji, dzięki czemu nie pobrudzimy ich podczas przygotowywania posiłków. Indeks alfabetyczny oraz indeks rzeczowy ułatwią wyszukiwanie receptur.
Najnowsza propozycja wydawnictwa Reader’s Digest to 654 przepisy, które zostały pogrupowane w 17 tematycznych rozdziałów obejmujących wszystko to, co możemy zechcieć zjeść – od przystawek po desery. Dzięki książce Co ugotować? Przepisy, jakich jeszcze nie było spojrzymy na gotowanie z zupełnie innej perspektywy. Dowiemy się, jak zaskakujące dania można wyczarować z dobrze znanych składników. Przekonamy się, że gotowanie może być prawdziwą przyjemnością.
Do kupienia:
w sprzedaży wysyłkowej
pod numerem telefonu: (022) 519 77 77
w księgarni firmowej: ul. Taśmowa 7, 02-677 Warszawa
za pośrednictwem strony internetowej wydawnictwa Reader’s Digest: www.digest.com.pl
tytuł: Co ugotować?
podtytuł: Przepisy jakich jeszcze nie było
autorzy: praca zbiorowa
tytuł oryginału: A Taste of Home Winning Recipes
liczba stron: 516
miejsce wydania: Warszawa
rok: 2012
oprawa: twarda
wymiary: 24 x 25,5 cm
wydawca: Readers Digest Przegląd Sp. z o.o.
ISBN: 978-83-7684-108-3
PREMIERA: 12 listopada 2012 r.
CENA: 129, 96 PLN