Makowiec, piernik czy kutia to niezwykle ważne elementy świątecznego menu. Aby udały się perfekcyjnie warto wybrać dodatki najwyższej jakości. Bakalie Siesta pomogą w przygotowaniu zachwycających świątecznych wypieków.
Zapach domowych wypieków, aromat korzennych przypraw i bogactwo bakalii w wigilijnej kutii budują atmosferę świąt Bożego Narodzenia.
Kutia to jedno z głównych dań na wigilijnych stołach wschodniej Europy. Przygotowuje się ją z obtłuczonej pszenicy, maku, miodu i bakalii. Ich wybór zależy od inwencji pani domu. Do tej wyjątkowej potrawy Siesta poleca: Mak niebieski, Morele suszone, Migdały słodkie i Rodzynki królewskie.
Tradycyjne ciasta, serwowane podczas świąt Bożego Narodzenia to makowiec i piernik. Aby uzyskać oryginalny smak makowca oraz pełen przepychu charakter ciasta, warto dodać do niego Mak niebieski i Rodzynki królewskie Siesta. Natomiast do świątecznego piernika – Suszone śliwki
oraz zmiażdżone Orzechy włoskie Siesta. Można go udekorować Wiórkami kokosowymi albo Migdałami płatkami Siesta.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkty:
Orzechy włoskie (80 g) ok. 6,20 zł
Migdały słodkie (100g) ok. 5,00 zł
Migdały płatki (60g) ok. 3,80 zł
Rodzynki królewskie (100g) ok. 2,20 zł
Morele suszone (100g) ok. 4,70 zł
Śliwki suszone (100g) ok. 2,70 zł
Wiórki kokosowe (100g) ok. 2,60 zł
Mak niebieski (250g) ok. 4 zł
Makowiec, piernik czy kutia to niezwykle ważne elementy świątecznego menu. Aby udały się perfekcyjnie warto wybrać dodatki najwyższej jakości. Bakalie Siesta pomogą w przygotowaniu zachwycających świątecznych wypieków.
Zapach domowych wypieków, aromat korzennych przypraw i bogactwo bakalii w wigilijnej kutii budują atmosferę świąt Bożego Narodzenia.
Kutia to jedno z głównych dań na wigilijnych stołach wschodniej Europy. Przygotowuje się ją z obtłuczonej pszenicy, maku, miodu i bakalii. Ich wybór zależy od inwencji pani domu. Do tej wyjątkowej potrawy Siesta poleca: Mak niebieski, Morele suszone, Migdały słodkie i Rodzynki królewskie.
Tradycyjne ciasta, serwowane podczas świąt Bożego Narodzenia to makowiec i piernik. Aby uzyskać oryginalny smak makowca oraz pełen przepychu charakter ciasta, warto dodać do niego Mak niebieski i Rodzynki królewskie Siesta. Natomiast do świątecznego piernika – Suszone śliwki
oraz zmiażdżone Orzechy włoskie Siesta. Można go udekorować Wiórkami kokosowymi albo Migdałami płatkami Siesta.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkty:
Orzechy włoskie (80 g) ok. 6,20 zł
Migdały słodkie (100g) ok. 5,00 zł
Migdały płatki (60g) ok. 3,80 zł
Rodzynki królewskie (100g) ok. 2,20 zł
Morele suszone (100g) ok. 4,70 zł
Śliwki suszone (100g) ok. 2,70 zł
Wiórki kokosowe (100g) ok. 2,60 zł
Mak niebieski (250g) ok. 4 zł