Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowe? Dlaczego żywność ekologiczna jest droższa od „zwykłej”? Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne? O tych i innych zagadnieniach będą dyskutować uczestnicy debaty „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe?” organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu 26 września w Warszawie.
Kończą się wakacje i rozpoczyna nowy rok szkolny – to dobra okazja, aby zastanowić się nad tym, jakiej jakości było jedzenie, które oferowano nam podczas urlopu w restauracjach i barach, a także czy żywność serwowana dzieciom w szkołach jest zdrowa. Konsumenci chcący zdrowo się odżywiać zmuszeni są do bardzo dokładnego czytania etykiet i poruszania się w gąszczu sprzecznych ze sobą informacji na temat jedzenia, a wybierając żywność ekologiczną – do płacenia wysokich cen.
Podczas debaty z cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie, organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w Warszawie 26 września br. w godzinach 15-17 w klubie Śródmiejska przy ulicy Marszałkowskiej 66, zaproszeni goście będą dyskutować na wspomniane tematy. Wśród panelistów będą m.in.: Prof. Krzysztof Krygier z SGGW, Kamil Sakałus – Kamilgotuje.pl, Marta Skrzydłowska ze Sztuki Odżywiania, a debatę poprowadzi Agnieszka Wądołowska, redaktorka Gazeta.pl.
Udział w debacie jest bezpłatny, wystarczy wysłać maila na adres biuro@fob.org.pl.
Patronem medialnym wydarzenia jest magazyn Organic.
Po debacie – poczęstunek.