ZUPA KREM Z CUKINII Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki dla 4 osób:
300 g cukinii
50 g cebuli
250 ml bulionu drobiowego
50 g masła
100 g śmietany
150 g mlecznej białej czekolady
Prażone płatki migdałów do dekoracji
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Dodać bulion i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.
ZUPA KREM Z CUKINII Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki dla 4 osób:
300 g cukinii
50 g cebuli
250 ml bulionu drobiowego
50 g masła
100 g śmietany
150 g mlecznej białej czekolady
Prażone płatki migdałów do dekoracji
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Dodać bulion i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.