ULUBIONA GRZANKA ROBERTA Z GRAHAMKI Z GRANULOWANYM WIEJSKIM SEREM, PODSUSZANĄ POLSKĄ WĘDLINĄ I JAJKIEM NA MIĘKKO
Składniki dla 4 osób:
* 2 przekrojone na pół bułki grahamki
* 2 łyżki masła wiejskiego
* 4 łyżki granulowanego serka wiejskiego
* 1 pęczek szczypiorku
* 8 plastrów podsuszanej polskiej wędliny (np. kindziuk z Podlasia)
* 4 ugotowane na miękko jajka
* Sól, świeżo mielony czarny pieprz Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
Grahamki opiec w tosterze lub zgrillować na patelni ryflowanej. Serek wiejski odcedzić, dodać posiekany szczypiorek, wymieszać i doprawić do smaku.
Grzanki posmarować masłem, ułożyć na nich serek wiejski i plastry kindziuka. Tak przygotowane kanapki podawać z ugotowanymi na miękko jajkami.
SMACZNEGO
ULUBIONA GRZANKA ROBERTA Z GRAHAMKI Z GRANULOWANYM WIEJSKIM SEREM, PODSUSZANĄ POLSKĄ WĘDLINĄ I JAJKIEM NA MIĘKKO
Składniki dla 4 osób:
* 2 przekrojone na pół bułki grahamki
* 2 łyżki masła wiejskiego
* 4 łyżki granulowanego serka wiejskiego
* 1 pęczek szczypiorku
* 8 plastrów podsuszanej polskiej wędliny (np. kindziuk z Podlasia)
* 4 ugotowane na miękko jajka
* Sól, świeżo mielony czarny pieprz Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
Grahamki opiec w tosterze lub zgrillować na patelni ryflowanej. Serek wiejski odcedzić, dodać posiekany szczypiorek, wymieszać i doprawić do smaku.
Grzanki posmarować masłem, ułożyć na nich serek wiejski i plastry kindziuka. Tak przygotowane kanapki podawać z ugotowanymi na miękko jajkami.
SMACZNEGO